Adverteerders
Webshop

 
    
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

Nieuws > naar al het Nieuws
VAN DE VOORZITTER
7-10-2015
In Memoriam Walter Catz 

Op 19 september jl is op 88-jarige leeftijd Walter Catz overleden. Als 9-jarige werd hij in 1936 lid van Hurley en sindsdien is hij naast hockeyen altijd actief gebleven voor de club. Zo was hij tot zeer recent samen met zijn vrouw trouwe supporters van Dames1 en Heren1, waar hij zichtbaar van genoot.

Graag sluiten wij ons aan bij de woorden van het In Memoriam van Leo Koningsbrugge, voorzitter van MHC-Purmerend, de club waar Walter ook heel lang bovennormaal actief is geweest.

Wij wensen zijn vrouw Mariejette en kinderen veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Huub Arendse, Voorzitter


In memoriam Walter Catz

Onlangs overleed Walter Catz op 88 jarige leeftijd. Walter Catz was een markante persoonlijkheid die de afgelopen 30 jaar nauw verbonden was aan onze club. Zijn liefde voor de hockeysport begon op hockeyclub Hurley en later zette hij die passie voort in Purmerend. Walter Catz is mede oprichter van MHCP.

Walter Catz was op 9-jarige leeftijd, in 1936, het eerste jeugdlid bij Hurley, deze vereniging was toen 4 jaar oud. Als senior speelde hij in Heren 1, was hij bestuurslid (secretaris) en trainde hij op latere leeftijd het eerste elftal van Hurley.

Walter Catz werd op 29 april tot de ridderlijke graad van Lid in de Orde van Oranje-Nassau benoemd. Hij heeft dit lintje mogen ontvangen vanwege het feit dat hij 14 jaar trainer was van het eerste mannenelftal van THC Hurley, coach, scheidsrechter, jeugdtrainer, secretaris en het algemeen secretariaat dat hij jaren heeft gedaan. Daarnaast deed hij de PR voor Heren1 en was hij eveneens jarenlang speler en aanvoerder van het eerste team. Tevens was Walter Catz actief in commissiefuncties van de hockeybond die nationale jeugdteams naar het buitenland begeleidde, dit voor zowel jongens als meisjes.

Na zijn verhuizing met zijn vrouw naar Purmerend heeft hij de hockeysport in Purmerend op de kaart gezet. Walter Catz is (mede) oprichter van hockeyclub Purmerend (17 april 1978). Walter Catz is lid van verdienste, erelid voor het leven en toernooinaamgever. Onze club kent het Walter-Catz-Trofee-toernooi dat nu al voor de 20e keer wordt gehouden. Bij MHCP had Walter Catz 30 jaar lang de PR in handen.

Zijn leven lang droeg Walter Catz hockeyclub Hurley en hockeyclub Purmerend een warm hart toe. Hij was zeer betrokken bij het wel en wee van deze verenigingen. En die betrokkenheid gold eigenlijk voor de gehele hockeysport in Nederland.

Walter Catz heeft veel voor de hockeysport en onze club betekend. Wij zullen hem daar altijd dankbaar voor zijn.

Leonard van Koningsbruggen (voorzitter MHCP)


Walter Catz: Lid van de Hurley Vrienden Club 

Walter heb ik met name beter leren kennen in de periode dat de Hurley Dames en Heren naar de Hoofdklasse promoveerden: de tweede helft van de jaren 90. Walter Catz en Kees Hillarius genoten van de prachtige hoofdklasse-wedstrijden. Als voorzitter ging ik toen ook naar veel uitwedstrijden, bijna altijd begeleid door Walter en Kees. Die ondersteuning kwam goed uit want het was soms ook afzien langs de lijn. Zo hebben we tal van gedenkwaardige tochten gemaakt met zijn drie├źn.

Ook zullen wij Walter missen als lid van de Hurley Vrienden Club. De laatste bijeenkomst waar hij zeer van heeft genoten was de lezing van Max Caldas afgelopen april op Hurley.

Hans van Muijden, Ere-voorzitter THC Hurley

 
Hoofdsponsors
Subsponsors
Business Club Hurley

Adverteerders

Powered by LISA