Adverteerders
Webshop


Lidnummer
Wachtwoord
Onthoud mij!
wachtwoord vergeten?
 
    
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

Nieuws > naar al het Nieuws
VAN DE VOORZITTER
15-9-2014
Bericht HGC vervolg 

Beste leden en ouders van jeugdleden,

 

Donderdag 11 september heeft een bijeenkomst plaatsgevonden voor de bestuurders van betrokken verenigingen in de zaak van het heimelijk filmen in een kleedkamer van hockeyvereniging HGC te Wassenaar. Hierbij waren 25 verenigingen vertegenwoordigd door bestuursleden, waaronder Hurley. De bijeenkomst vond plaats onder voorzitterschap van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB). Daarnaast waren aanwezig de officier van justitie, Politie Den Haag afdeling Zeden, voorzitter HGC en het NOC*NSF.

 

De informatie wijkt niet veel af van wat we u al hebben medegedeeld in onze mail van 4 september. Op een paar punten wel, namelijk de periode waarin gefilmd is, strekt zich hoogst waarschijnlijk uit van 2006 tot en met begin 2014. Daarnaast zijn twee andere verdachten in beeld c.q. al aangehouden. Deze twee verdachten, zijn bekenden van de verdachte. Er zijn geen aanwijzingen dat deze twee verdachten te relateren zijn aan HGC of andere hockeyverenigingen.

Ook is het OM ingegaan op de vraag naar verspreiding van de beelden. Het onderzoek is nog niet afgerond, maar op dit moment zijn er geen aanwijzingen gevonden dat deze beelden via internet zijn verspreid. Daarnaast is er wel de mogelijkheid van fysieke verspreiding van de dvd’s. Feit is dat dvd’s tussen de drie verdachten zijn verspreid. In hoeverre er naast deze drie verdachten ook anderen een dvd met de beelden in bezit hebben, is nog voorwerp van onderzoek. Ongewijzigd is het standpunt van het OM dat er geen onderzoek zal worden gedaan om meisjes en vrouwen die gefilmd zijn te identificeren.

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande vragen hebben zijn het bestuur en onze vertrouwenscontactpersonen vanzelfsprekend aanspreekbaar, waarbij ik u er op wil wijzen dat Hurley in haar eigen berichtgeving nog steeds - hangende het lopende strafrechtelijk onderzoek - gebonden is aan wat de vereniging van het OM met derden mag delen.

 

Zoals eerder aangekondigd zullen we binnenkort een bijeenkomst op Hurley organiseren voor wie daar behoefte aan heeft. Hierbij nodigen we de KNHB, het openbaar ministerie en eventueel NOC/NSF uit om u en ons bij te staan. Daarnaast willen we u dan graag op de hoogte brengen van de stappen/maatregelen die wij gaan nemen om een dergelijk incident te proberen te voorkomen. We zullen in de komende dagen communiceren wanneer we deze dag organiseren.

 

Met vriendelijke groet,

Huub Arendse

Voorzitter THC Hurley

 
Hoofdsponsors
Subsponsors
Business Club Hurley

Adverteerders

Powered by LISA