Over Hurley

Foto's ©Kees Boelhouwer, kbfoto.nl

THC Hurley is een top- en familieclub waar het draait om sport, plezier en ontwikkeling. Op onze prachtige locatie in het Amsterdamse Bos hockeyen ruim 2000 leden met veel plezier, van Hoofdklasse tot gezelligheidsniveau. Met de kernwaarden Warmte, Ambitie, Samen en Creativiteit is Hurley een thuis voor sporters van alle leeftijden. Vanaf zes jaar ben je welkom bij de Bosuilen, terwijl onze oudste spelers (50+) nog iedere week hun potje spelen bij de veteranen. na de Jeugd (tot 18) stroom je door naar de Senioren, en vanaf 35+ kan je ook nog iedere week op hoog niveau hockeyen bij de Veteranen. Zelfs vanaf 50+ blijft het mogelijk wekelijks een potje te hockeyen op Hurley in onze Veteranen L competitie!

Ambitie
Op Hurley vinden we het belangrijk om te groeien en ontwikkelen, op alle niveaus. Voor zowel spelers, coaches en trainers, staf en vrijwilligers stellen we transparante en meetbare doelen. Ons doel is een veilige omgeving te creƫren waarin je ontwikkelt als sporter en als mens.

Samen
Hurley is van ons allemaal. Door samenwerking en vrijwilligerswerk is Hurley een club waar iedereen zich thuis voelt. Jeugdleden trainen en coachen de jongste jeugdspelers, Dames en Herenteams organiseren clinics voor jeugdleden, hockeykampen worden begeleid door onze eigen jeugd en seniorenleden, ouders en leden zijn verantwoordelijk voor de commissies. Zo is iedereen, van de Bosuilen tot de veteranen, betrokken bij Hurley en werken we aan een gezellige club waar iedereen zich kan ontwikkelen.

Warmte
Sportiviteit en gastvrijheid staan bij Hurley hoog in het vaandel. Verschillende commissies houden zich bezig met het bevorderen van sportiviteit en goede communicatie. We willen een veilige en gezellige omgeving waarin iedereen zich thuis voelt. Ook onze tegenstander!

Creativiteit
Om ons als club en spelers te blijven ontwikkelen zoeken we naar nieuwe oplossingen en denken hierbij buiten de gebaande paden. Zo is onder andere het Hurley Huis ontstaan: met deze jeugdopleiding stimuleren we creativiteit zodat spelers uit verschillende opties durven te kiezen.

Hurley Historie

THC Hurley is op 12 juli 1932 in Amsterdam opgericht. De naam van de club, THC Hurley is afgeleid van het van oorsprong Ierse balspel "Hurling": een combinatie van rugby, voetbal en hockey waarbij met een hurley (een soort stick) wordt gespeeld. De eerste vestigingsplaats van THC Hurley was de Van Hoogendorpstraat in de Staatsliedenbuurt. De club verhuisde in de loop der jaren van het Museumplein en de Zuidelijke Wandelweg en kwam in 1948 op de huidige locatie het Amsterdamse Bos.

Het was eenvoud troef: een kleine houten bouwkeet deed dienst als clubhuis en dat was dan ook de naam van het clubblad; "De Keet". In 1962 werd een nieuw clubhuis ontworpen door de architect Clim Meyer. In 1983 werd het eerste kunstgrasveld aangelegd en in 1999 het derde. In 2003 opende Hurley haar nieuwe, huidige clubhuis en werd ook het vierde kunstgrasveld aangelegd. In het seizoen 2019-2020 wordt aan Hurley voor het zaalhockey seizoen een tijdelijke blaashal aangelegd, zodat iedereen op de club en op vaste tijden kan trainen, net als in het veld seizoen.

Sportiviteit en Respect

Gedrag binnen en buiten het veld krijgt steeds meer aandacht. Van de KNHB maar ook van individuele hockeyverenigingen. Uiteraard ook van Hurley. In het algemeen gaat het er daarbij om hoe spelers zich tijdens de wedstrijden horen te gedragen naar de tegenpartij maar ook bijvoorbeeld naar de scheidsrechter en hoe gaan teams met elkaar om na afloop van de wedstrijd. Maar niet alleen dat. Bijvoorbeeld ook langs de lijn aanmoedigende ouders naar de eigen partij, of naar de scheidsrechter, coaches of zelfs de tegenpartij. Bovendien buiten de wedstrijden: hoe ga je als team onderling met elkaar om of naar coaches of andere betrokkenen? Het gaat om op tijd komen bij wedstrijden en niet onnodig of te laat afzeggen. Het gaat om het stimuleren van sportief en respectvol gedrag. Binnen een vereniging heeft sportiviteit en respect dus te maken met een heel scala van uiteenlopende relaties.


Gedragsregels van Hurley op het gebied van Sportiviteit en Respect


Hurley heeft hiervoor een aantal gedragsregels opgesteld, die ieder voor zich zijn uitgewerkt.De hoofdregels zijn:

  • Respectvol met elkaar omgaan
  • De coach laten coachen
  • De scheidsrechter laten fluiten
  • Ouders moedigen positief aan
  • Als team hockeyen
  • Elkaar helpen

Bij het stimuleren van sportief gedrag en het naleven van de gedragsregels spelen coaches en teambegeleiders, samen met ouders waar het om de jeugdspelers gaat, een heel belangrijke rol. Zij zijn de eerste die eventuele problemen moet aanpakken en bespreken en sportief gedrag moeten stimuleren. De Commissie Sportiviteit & Respect kan hierbij behulpzaam zijn.