Hurley huis

Foto: ©Kees Boelhouwer,  kbfoto.nl


De gewenste inhoud van de jeugd begeleiding is gebaseerd op het 'Hurley-huis', een verdeling van onze opleiding in 3 kamers, de basis, innovatief leren omgaan met de basis en de persoonlijke effectiviteit in teamverband. Dit is samengevat in een jaarplan dat op periodisering en inhoud onderscheid maakt tussen de verschillende leeftijdscategorie├źn en het niveau. 

De principes zijn niet optioneel, maar verplichte kost voor alle jeugdtrainers en coaches. Het 'Hurley huis' wordt verder toegelicht in de diverse trainer- en coachavonden gedurende het seizoen. De verschillende trainingsaspecten van de basistechnieken (passtechnieken, aannemen van de bal, lopen met de bal en verdedigen) zijn eveneens niet onderhandelbaar. Iedere basistechniek is onderverdeeld in 4 hoofdpunten die bij de jeugd van 8-14 jaar exact zoals beschreven getraind dient te worden. 

Bij oudere jeugd kan vervolgens op basis van persoonlijke effectiviteitsfactoren op details afgeweken worden van de hoofdpunten binnen de desbetreffende kamer, maar niet zonder dat de basis op jonge leeftijd getraind is. Vooruitgang van de teams en hun spelers en speelsters hangt nauw samen met de inhoud van de training en de coaching. Het is daarom van groot belang dat alle trainers en coaches het curriculum van het Hurley huis tot zich nemen en op de beschreven manier overbrengen aan hun teams. 

Het curriculum en de inhoud van de kamers één, twee en drie, zijn in te zien door in te loggen op de site en door te klikken naar 'documenten' en 'jeugd'.Het Hurley huis wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: