Schenkingen en legaten

Foto: ©Kees Boelhouwer,  kbfoto.nl


Bij schenkingen en legaten aan goede doelen denkt u al snel aan landelijke of internationale organisaties op het gebied van kunst, cultuur en behoud van flora en fauna. THC Hurley onderstreept het belang van organisaties zoals het WNF en het Prins Bernhard cultuurfonds en wilt u daarnaast ook wijzen op de mogelijkheid om deze bijzondere vorm van financiële bijdrage nog veel dichter bij huis en op een nog veel persoonlijkere wijze in te zetten.

THC Hurley: topclub en familieclub in één. THC Hurley is op 12 juli  1932 in Amsterdam opgericht en heeft sindsdien naam gemaakt als een gezellige en open familieclub waar voor iedereen, van jong tot oud, van getalenteerd tot puur-spelend-voor-het-plezier, plaats is. Een club met een professioneel en toegewijd verenigingsbeleid gericht op het faciliteren en stimuleren van zowel het absolute tophockey (Rabo Hoofdklasse) als het recreatief georiënteerde breedtehockey. 


Een combinatie waarin THC Hurley bijzonder goed in slaagt en wat deze club aan de Nieuwe Kalfjeslaan tot een unieke sportgemeenschap in het Amstelveense Bos heeft gemaakt. Een gemeenschap waaraan duizenden volwassenen en kinderen uit de regio’s Amsterdam en Amstelveen zowel op sportieve, sociale en maatschappelijke wijze graag aan verbonden zijn. THC Hurley wil deze belangrijke rol ook in de toekomst graag blijven vervullen en kan daarbij iedere steun, zowel groot als klein, goed gebruiken.


THC Hurley is als ‘algemeen nuttige instelling’ (ANBI) volledig vrijgesteld van schenkingsrecht en successierecht. Schenkingen en legaten komen daardoor voor de volle 100% ten goede aan de vereniging. Naast de eenmalige schenking kunt u ook opteren voor een periodieke schenking en kunt u THC Hurley dus in een keer voor meerdere jaren steunen. Het fiscale voordeel van deze variant is er geen drempel geldt (zoals bij een eenmalige schenking) en dat u uw bijdrage direct als aftrekpost kunt opvoeren.


Een nalatenschap is een bijdrage aan het THC Hurley van morgen. Met behulp van een notaris legt u alles vast. Wilt u meer weten over algemene regels en mogelijkheden over schenkingen of legaten dan verwijzen wij u graag door naar uw notaris of naar de speciale website https://www.uitvaartnet.nl/uitvaartverzekering/nalaten


Voor meer informatie over de mogelijkheden voor schenkingen en legaten voor THC Hurley kunt u uiteraard geheel vrijblijvend contact opnemen met de sponsorcommissie via: [email protected]