Tophockey

Foto: ©Kees Boelhouwer, kbfoto.nl

Streven naar de top is onverbrekelijk verbonden met het beoefenen van wedstrijdsport. Voor THC Hurley is dat niet anders. THC Hurley zal tophockey de komende jaren verder ontwikkelen. Sommige ontwikkelingen zijn afhankelijk van geld, anderen dienen organisatorisch te groeien.
 
THC Hurley wil met Heren en Dames 1 en met de jeugd aansprekend hockey spelen met een rol van betekenis op het hoogste niveau. De hoofddoelstelling is dat zowel Dames 1 als Heren 1 in de Hoofdklasse uitkomen en bij de jeugdteams deelname aan de landelijke competitie c.q. IDC, respectievelijk topklasse voor de D categorie. Voor Dames 2 en Heren 2 is de ambitie gesteld op een goede positie in de reserve hoofdklasse, waarbij de uiteindelijke klassering ondergeschikt is aan waar het in deze teams echt om gaat, THC Hurley-talenten onder begeleiding van ervaren spelers klaar stomen voor het eerste team en reservespelers van het eerste team wedstrijdritme laten opdoen en dit alles onder begeleiding van wat oudere en ervaren spelers en met behulp van deskundige trainers.
 
Op langere termijn is de ambitie om zowel met de de dames als de heren een stabiele hoofdklasser te worden, maar dit dient dan wel te gebeuren met instroom van zoveel mogelijk spelers uit eigen jeugd. De eerste teams dienen derhalve voldoende herkenbaar en bereikbaar voor eigen jeugdspelers te zijn.


Wat doet de Tophockeycommissie?

De Tophockeycommissie houdt zich onder meer bezig met:
- het aanstellen van trainers, coaches, elftalbegeleiders, medische begeleiding
- het zorgen voor trainingsmaterialen en andere faciliteiten
- het houden van voortgangsgesprekken met spelers en begeleidingsteams
- maken van beleidsplannen
- het begeleiden en opleiden van trainers en coaches
- de verdere professionalisering van de organisatie
- netwerk voor werkzoekenden en afgestudeerden
- het regelen van stages

Verder adviseert de commissie Tophockey over ontwikkeling en vooruitgang van spelers en speelsters naar de top toe. Contacten worden onderhouden met selectiecommissies en coaches van districten en nationale jeugdelftallen.

De jeugd heeft de toekomst! Hoe vaardiger de jeugd is, hoe groter het plezier in het spel is. Opzet van de jeugdopleiding is dan ook om elk jeugdlid zo goed mogelijk te leren hockeyen. Al vanaf de D-categorie wordt een groot gedeelte van onze jeugd opgeleid voor de topteams, in de hoop dat velen uiteindelijk terecht zullen komen in Dames of Heren 1. Dit betekent dat al in de jeugd heel veel van ze wordt gevraagd. Om een ieder op jonge leeftijd de kans te geven zich maximaal te ontwikkelen, trainen de meeste teams twee a drie maal per week.
 
THC Hurley zorgt dat er goed opgeleide trainers aan het werk zijn en onze technische directeur jeugd-tophockey, zorgt voor de begeleiding en aanstelling van de trainers. De elftallen in de D, C, B en A categorie├źn worden ingedeeld op sterkte. Het is de bedoeling door actieve 'scouting' alle spelers en speelsters zoveel mogelijk te volgen, zodat degenen die zich langzamer ontwikkelen altijd de kans houden om 'hogerop' te komen.

THC Hurley beschikt over een accommodatie die uitermate geschikt is voor tophockey, drie WK kwaliteit watervelden (Greenfields TX) zodat alle eerste lijnteams in de jeugd en de tophockey teams bij de senioren op een waterveld spelen en trainen. Vanzelfsprekend is er ook een videotoren zodat de verrichtingen op training en wedstrijden kunnen worden opgenomen en we via GameBreaker (software) aan wedstrijd- en individuele analyses kunnen doen. Medische ruimte (fysio) is in het clubhuis en fitness en krachttraining wordt ondersteund door Amstelpark. 

Voor meer informatie kunt een een email sturen naar [email protected]