Senioren

Foto: ©Kees Boelhouwer, kbfoto.nl


Informatie

Nieuwe leden kunnen contact opnemen me de commissie senioren. Zij kunnen een mail sturen naar [email protected] of [email protected]. De commissie kan u meer vertellen over de mogelijkheden van spelen op Hurley, de plaatsing en de stand van zaken rond de inschrijving.

Ieder lid is senior vanaf 18 jaar (peildatum 1 oktober). De seniorenwedstrijden worden op zondag gespeeld. Het is gebruikelijk dat elk lid van THC Hurley, naast het trainen en het spelen van de wedstrijden, individueel of als team een bijdrage levert aan het clubleven. Concreet betekent dat onder meer: bij toerbeurt een wedstrijdtafeldienst draaien en je scheidsrechterskaart (verplicht) halen om andere wedstrijden te fluiten.

Bij THC Hurley wordt ook veteranenhockey gespeeld. Senioren gaan vanaf hun 35ste in deze klasse spelen. Vanuit de Technische Commissie (TC) wordt gestimuleerd om richting het bereiken van deze leeftijd (35+) ook daadwerkelijk op dit niveau te gaan spelen. Daarbij wordt rekening gehouden met aansluiting op leeftijd en aansluiting op niveau.

Bij THC Hurley speelt ook een 50+ herenteam. Voor dit team gelden soortgelijke overgangsregels als bij de veteranenteams. Veteranen Dames kunnen ook op dinsdagochtend competitie spelen.

De commissie senioren bestaat uit in totaal 11 leden die elk een eigen categorie vertegenwoordigen,
klik hier voor een overzicht. Zij stellen de teams samen, uiteraard in nauw overleg met de aanvoerders en de teamleden. Nieuwe leden worden in teams ingedeeld op niveau, leeftijd en eventuele voorkeur.

De teams bestaan uit 17 spelers. Wanneer een team 17 spelers heeft dan zit het vol. In principe kunnen de teams zelf spelers werven, en wanneer zij zelf niet tot 17 spelers komen, dan kan het verantwoordelijke commissielid een nieuw lid van de wachtlijst plaatsen. Uiteraard wordt er hierbij gekeken naar een passend niveau, leeftijd, etc.

Bij nieuwe teams wordt getracht deze op hun niveau in te laten stromen. Verder delen de commissieleden de teams in. De KNHB bepaalt in welke klasse zij het volgende seizoen zullen spelen (afhankelijk van het resultaat van het afgelopen seizoen).

Hoewel de meeste werkzaamheden van de commissie senioren voor en aan het begin van het seizoen worden uitgevoerd, zijn de leden het gehele jaar door aanspreekbaar voor de aanvoerders en spelers. De voorzitter van de commissie senioren is lid van het bestuur.