Zaalhockey


Ieder jaar zijn er in Noord-Holland rond de 1.300 teams die meedoen aan zaalwedstrijden. Hurley doet met 52 teams mee. Het wedstrijdschema is te vinden via de standenmotor zaal op de KNHB site en LISA.


In de zaal wordt er met andere riempjes in de keepers klompen gespeeld, deze zijn via de materialen commissie te verkrijgen. Kijk voor de betreffende persoon op de pagina Contact commissies onder materiaal commissie.


Ieder team zal één of meerdere tijdsblokken in het seizoen zaalleiding hebben. Dit is ook in Standenmotor te vinden. De zaalleiding organiseert de balken, beheert de tijd en ziet erop toe dat de digitale wedstrijd formulieren (DWF) worden ingevuld.


Standenmotor

Op de KNHB site onder districtsinfo/Noord Holland/Zaalhockey is alle informatie over de zaalcompetitie terug te vinden.


  • www.knhb.nl
  • Groene blok "Standenmotor" (rechts op de pagina, boven de kalender),
  • Kies voor "zaal", "Hurley" , "jullie team" ,
  • Kies de periode,
  • Zet de vinkjes onderin uit,
  • Klik op programma.


Onder de "datum” staat ZL dit betekent dat dit team zaalleiding heeft. Als daar "Hurley” staat, betekent dat het Hurley team dat die dag daar ook speelt zaalleiding heeft.

Kies onderaan "volgende week"

Let op dat data in de loop van het seizoen eventueel veranderd kunnen worden door de bond.


Wedstrijdformulieren

Er wordt met digitale wedstrijd formulieren (DWF) gewerkt. Deze zijn te vinden in de Hurley app en dienen ingevuld te worden door de coaches en scheidsrechters.


Zaalleiding

Bijna elk team heeft tenminste 1 keer en soms 2 keer zaaldienst en is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de wedstrijddag. De zaaldienst moet correct en op tijd worden uitgevoerd, zie hiervoor de instructies voor de zaalleiding. Een paar belangrijke zaken daaruit:

  • De zaalleiding bestaat uit minimaal 2 personen boven de 18 jaar.
  • De zaalleiding is een half uur voor aanvang van de eerste wedstrijd aanwezig en zorgt dat de hal speelklaar is.
  • De zaalleiding is verantwoordelijk voor het op tijd beginnen en eindigen van de wedstrijden.
  • De zaalleiding houdt de straftijd bij van spelers die tijdelijk uit het veld gestuurd is (gele kaart). Tevens noteert de zaalleiding de naam van de betrokken speler op het wedstrijdformulier.
  • De zaalleiding noteert de naam van de speler die definitief is verwijderd (rode kaart) op het DWF. De speler dient daarna de speelhal te verlaten en mag ook niet plaats nemen op de tribune.


Voor aanvullende instructies, zie hieronder de filmpjes voor de zaalleiding en speellocaties: 

Scheidsrechters

Ieder team levert per wedstrijd 1 scheidsrechter tenzij er bondsscheidsrechters zijn aangewezen.

In principe worden alleen de topklassen A en B gefloten door bondsscheidsrechters.


Verdere informatie

Op de KNHB site via standenmotor zaal en districten/Noord Holland/Zaalhockey vind je alle belangrijke informatie met betrekking tot het zaalhockey.


Vragen/opmerkingen

Voor vragen en opmerkingen over de zaalhockeycompetitie (het liefst per mail): Wedstrijdsecretaris zaalhockey jeugd ABCD [email protected]




Share by: